Transylvanian Alliance Tour pt.II: Riul Doamnei & Krepuskul

Dupa ce in septembrie au sustinut impreuna un turneu in Italia, cu concerte in zonele Verona si Padova, cele 2 trupe vor sustine 3 concerte in Romania, reprezentand partea a doua din acest turneu.

Datele acestei a 2-a parti ale turneului sunt:

-1 Mai, Cluj-Napoca, Club Roland Garros , in cadrul R.O.S.T. Fest (alaturi de Shadowsail si Truda) Pret 5 lei

-2 Mai, Petrosani, Club Barock; Pret 10 lei

-3 Mai, Timisoara Club Taine; Pret 15 lei

Biletele se pot procura la fata locului.

Riul Doamnei,( http://www.myspace.com/riuldoamnei) din Verona, Italia, a luat fiinta in 1999 cu scopul de a canta black metal simfonic, cu influente din thrash si death metal, totul fiind acompaniat de clapa, ceea ce confera o atmosfera triumfanta, insotite de pasaje melodic, dand nastere unui sound propriu, agresiv. Au inceput imediat sa isi creeze propriul lor concept de muzica si versuri.

Numele romanesc “Riul Doamnei” este direct inspirat din legenda romaneasca a lui Vlad Tepes, in particular de episodul in care armatele sultanului Mahomed al II-lea au ajuns la castelul Poenari, asediind-ul. Sotia lui Vlad, printesa Cneajna, s-a urcat in cel mai inalt turn al castelului, aruncandu-se in apele raului care curgea pe sub castel. Legenda spune ca din acea zi acel rau s-a numit “Riul Doamnei” desi castelul Poenari este situate pe raul Arges. Legenda a fost pastrata de catre locuitorii din Arefu, satul din apropiere, timp de 600 de ani.

Dicografie:

2002 “Stramoniologie Des Geistes” demo

2006 “Le Serpent Rouge” ep

2007 “Apocryphal” full-length

Primul material full-length, “APOCRYPHAL”, fost lansat ulterior sub casa de discuri franceza, Deadsun Records, fiind disponibil in Europa si Japonia. Albumul este insotit de videoclipul piesei “Siege Dawn To The Pillars Of Heaven” produs de Epic & Fantasy.

Albumul a fost promovat printr-un turneu in Europa, alaturi de VADER, ROTTING CHRIST, KRISIUN si INCANTATION, precum si prin diverse turnee si concerte in Italia, alaturi de ROTTING CHRIST, NECRODEATH, GRAVE DIGGER, CADAVERIA, DARK LUNACY, NODE, NOVEMBRE si multi altii…

Riul Doamnei pregatesc acum cel de-al doilea material, ce urmeaza sa iasa in a doua jumatate a lui 2009.

KREPUSKUL ( http://www.myspace.com/krepuskul) s-a infiintat in 2005 si, dupa ce a trecut prin multe schimbari, a ajuns acum la o formula de 3 oameni. In decursul celor trei ani baietii au abordat mai multe genuri muzicale, toate legate intre ele de stilul metal. Combinand in principal death, thrash, hardcore, putin industrial, dar si cate putin din alte genuri total diferite de acestea, au creat o muzica variata, expresiva, in care sa se poata regasi fiecare ascultator. Intr-o trupa de experimental, normalitatea, banalitatea nu-si are locul, iar scopul este sa se creeze un gen aparte, o muzica diferita, prin comuniunea (si in acelasi timp antiteza) dintre metal si nemetal, dintre dur si melodic, dintre vechi si nou.

Krepuskul au in prezent un album, Umbre de Vise (autoprodus) disponibil pe format multimedia cd (discul include primul videoclip al trupei, poze, mp3 etc.), iar in prezent lucreaza la al doilea. In aproape cei 2 ani de activitate live, au acumulat peste 50 de concerte, fiind apreciati in mod deosebit atat in tara, dar mai ales in Italia, in turneul lor, Transylvanian Alliance Tour Pt.1 alaturi de Riul Doamnei (Verona). Au participat la numeroase festivaluri in tara, fiind in continua ascensiune. In toamna 2008 au avut primul turneu propriu, Umbre de Vise Experimental Tour 2008, ce a cuprins aprox 25 concerte in toata tara. Au mai cantat alaturi de Crematory, Lake of tears,  Parricide, The Claymore, Rasta, Sacramental Blood, Grimegod, Dakon, Abnormyndeffect etc. In 7 feb au deschis concertul Sepultura din Bucuresti, Sala Polivalenta, precum si recitalul trupei poloneze Hate din Cluj, 18 feb.

In prezent baietii lucreaza la cel de-al doilea material discografic, intitulat Game Over si pregatesc un turneu, Game Over European Tour 2009, ce va cuprinde concerte in Polonia, Ungaria, Croatia, Slovenia, Austria, Italia, Franta, Germania, Belgia si Olanda.

transylv-alliance-tour-afis-1-web

Promo video

TrupeAdvertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s